© BELGAONTHESPOT

Kunststofsector opent opleidingscentrum op T2-campus in Genk

De kunststofsector heeft 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in een modern machinepark op de T2-campus in Genk, waarmee per jaar duizend cursisten kunnen worden opgeleid of bijgeschoold. Het Training LAB Kunststoffen in het Genkse Thor Park is een van de best uitgeruste opleidingscentra voor kunststofverwerking in de Benelux, zo luidde het maandag bij de officiële opening.

Het Training LAB Kunststoffen behoort tot de T2-campus, het opleidingscentrum dat onderdeel is van het strategisch actieplan voor Limburg. Het machinepark omvat 500 vierkante meter aan “hoogtechnologische opleidingsinfrastructuur en de modernste machines voor kunststofverwerking”. Het Training LAB Kunststoffen is een initiatief van sectorfederatie essenscia vlaanderen, de sectorale opleidingsorganisaties PlastIQ en Co-valent, tien machinebouwers, VDAB, Syntra Limburg, de stad Genk, en RTC Antwerpen en Limburg.

De kunstofverwerkende industrie is een sleutelsector voor de Limburgse en Antwerpse economie met 160 bedrijven, zo’n 7.250 jobs en een toegevoegde waarde van 820 miljoen euro per jaar. Beide provincies zijn samen ook goed voor 40 procent van de totale tewerkstelling in de kunststofverwerking in Vlaanderen.

Samenwerking

“Het Training LAB Kunststoffen is met een investeringswaarde van 1,5 miljoen euro de grootste investering aan opleidingsinfrastructuur in de hele T2-campus. Zo zorgen kunststofverwerkende bedrijven en machinebouwers er samen voor dat duizend cursisten per jaar in een realistische werkomgeving en onder begeleiding van ervaren instructeurs met de nieuwste apparatuur aan de slag kunnen”, zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen en voorzitter van PlastIQ. “De instroom van goed opgeleide medewerkers is essentieel voor de sectorbedrijven. Met dit opleidingscentrum investeren we in talent voor een mooie toekomst voor de kunststoffen in de regio.”

Het sectorspecifieke opleidingsaanbod richt zich zowel naar leerlingen, werkzoekenden als werknemers uit de kunststofsector in de provincies Limburg en Antwerpen. “Dit opleidingscentrum is een toonbeeld van samenwerking tussen overheid, onderwijswereld en bedrijfsleven. Met als gezamenlijke doelstelling om meer talent voor te bereiden op een job in de kunststofverwerking, een belangrijke en innovatieve sector in Limburg en Antwerpen”, stelt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. “De krapte op onze arbeidsmarkt neemt toe en het kan niet zijn dat de groei van onze bedrijven afgeremd wordt omdat ze niet het juiste talent vinden. Dankzij de praktijkgerichte aanpak kunnen we hier ook werkzoekenden op weg helpen naar een nieuwe baan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer