Daniel Bacquelaine
Volledig scherm
Daniel Bacquelaine © Photo News

Bacquelaine wil solidariteitsbijdrage verlagen

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) houdt vast aan zijn plannen om vanaf 2019 de solidariteitsbijdrage - een crisisbelasting op de hoogste pensioenen - te verlagen. Dat bevestigt zijn kabinet. De sociale partners hebben grote twijfels.

3 reacties

  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Schandalig dat er naast de hoogste afhoudingen in europa, ook nog steeds solidariteitsbijdragen worden afgehouden. Als de 5 ruziende en miljarden kostende deelregeringen worden herleid tot 1 nationale dan kunnen alle afhoudingen verminnderd worden.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Na 45 jaar werken kreeg ik het kapitaal van de groepsverzekering. Daar werd oa solidariteisbijdrage van afgetrokken. Maar nu wordt mijn maandelijks pensioen ook nog eens elke maand verminderd met 45 euro solidariteitsbijdrage, wegens die groepsverzekering. Ik betaal dus twee maal op dezelfde groepsverzekering. Begrijpe wie kan.
  • André Miechielsen

    6 jaar geleden
    Afschaffen die handel. In leven geroepen om de staatsschuld kleiner te maken en nu moeten de hogere pensioenen de kleinere optrekken, wat voor regeling is dat toch, een gepensioneerde die een andere gepensioneerde moet betalen. Te gek om los te lopen toch.