Cristiano Ronaldo en Kathryn Mayorga.
Volledig scherm
Cristiano Ronaldo en Kathryn Mayorga. © AP

Wie is ‘John’, de mysterieuze klokkenluider van ‘Football Leaks’ die zelden twee nachten op dezelfde plaats slaapt, maar het voetbal wel nóg harder op z’n grondvesten doet daveren?

VoetbalCristiano Ronaldo, Leo Messi, Luka Modric, José Mourinho en gisteren ook FIFA-baas Gianni Infantino: allen zijn ze al aan de galg ‘gelekt’ door klokkenluider John. Het meesterbrein achter Football Leaks, dat samenwerkt met Der Spiegel en Europese krantenredacties. Gisteren kwam het klokkenluidersplatform met een reeks nieuwe onthullingen naar buiten, onder meer over hoe Gianni Infantino (huidig FIFA-baas) als UEFA-functionaris PSG en Manchester City hielp om zwaardere straffen te ontlopen wegens schending van de Financial Fair Play. Een inside-verhaal achter de man die vastberaden is de vuilste geheimen van ‘de mooiste sport’ naar buiten te brengen. 

60 reacties

  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Rare titel, want we weten nog altijd niet wie "John" is. En btw: al ooit een bijbel van 37 bladzijden gezien. Begin eens met fact checking i.p.v. alleen maar copy/past zonder iets te controleren.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Fraude, omkoping, witwas van geld, zwart geld, in voetbal is dit niet alleen zo, overal waar veel geld circuleert is dit aan de orde. In alle lagen, in alle sporten, in de industrie, diamant, filmindustrie, de zwarte miljarden vloeien handig rond de wereld en niemand doet er iets aan omdat de banken en grote financiers er ook tussen zitten en meedoen. Dat is de top die de crisis van 2008 heeft gecreëerd en nog steeds in het zadel zit, wat wil je?
  • Marcel Bontinck

    6 jaar geleden
    Zelfs in dit verhaal zijn de fans dit al aan het goedpraten.Voetballers mogen een moord begaan,de marginale fans blijven ze verdedigen.
  • Jacques Delalieux

    6 jaar geleden
    Ik meen mij te herinneren dat deze foto ook gebruikt werd om een liefje van Ronaldo te tonen ! ? Of vergis ik mij?
  • Rony Bekaert

    6 jaar geleden
    Ik ken maar weinig klokkenluiders , die er beter van geworden zijn , integendeel ......