Missouri Department of Conservation
Volledig scherm
© Missouri Department of Conservation

Verbod steeds dichterbij: “Straks meer plastic dan vissen in de zee”

milieuEen totaalverbod op de meest vervuilende plastic wegwerpartikelen is een grote stap dichterbij. Morgen stemt het Europees Parlement over al die rietjes, flesjes en wattenstaafjes die de oceanen vervuilen.

24 reacties

  • heino Seys

    6 jaar geleden
    Supermarkten verbieden vlees te verkopen. 1 schelletje in een piepschuimbakje met folie derover. Heb je er 3 schelletjes nodig heb je 3 x verpakkingsmateriaal ??? Ah nee, rietjes verbieden gaat het oplossen
  • Paul Verbeeck

    6 jaar geleden
    Maar de firma's die alles in plastic verpakken durven ze niet aanpakken , toen ik kind was , was melk , frisdrank ,... in glas verpakt = recycleer baar. laatst is nog een brief uitgelekt dat de grote frisdrank en voedselfabrikanten niet willen minderen met plastic en ook niet willen bijdragen om de plastic rommel op te ruimen .
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Weer vele reacties die maar de verantwoordelijkheid verwerpen, en de anderen maar de schuld geven. Typisch vlaams. Elk, zelfs klein, initiatief is reeds een verbetering. En langzaam zullen meer mensen en landen volgen. En ja, ook van hieruit vertrekt er véél plastic richting zee, ook micro plastics met alle schoonheidsproducten.
  • wim CLAES

    6 jaar geleden
    geweldig, wij gaan plastic bannen, dat meestal zelfs niet in europa geproduceerd word , en ook niet in europa wordt gedumpt. we moeten de grote 3e wereldsteden helpen met het opzetten van een degelijk afvalprogramma , zodat niet na elke moesson hun open riolering en sloppenwijken wegspoelen in de zee.dit is een winwin voor de hele wereld.
  • Els Pauwels

    6 jaar geleden
    tja, dat krijg je als je onnatuurlijke producten gaat gebruiken die niet vergaan. Wat deed men vroeger toen plastic nog niet bestond ? toen ging met ook naar de winkel om inkopen te doen nietwaar