© REUTERS

Knock-out door depressie en cocaïne: wereldkampioen boksen Fury geeft titel op

Tyson Fury heeft zijn wereldtitel boksen bij de zwaargewichten opgegeven. De Brit wil zijn strijd tegen depressie en cocaïneverslaving voorrang geven op zijn carrière. Dat maakte Fury woensdagavond laat bekend nadat hij zich eerder al twee keer terugtrok uit een geplande boksmatch.

wic

Fury gold sinds een klein jaar de nieuwe wereldkampioen boksen sinds hij verrassend Vladimir Klitschko versloeg. De controversiële Brit trok zich daarna echter twee keer terug uit een gepland kamp, waarop de boksbond hem waarschuwde dat hij zijn titel zou kunnen verliezen door inactiviteit. In een interview met The Rolling Stone Magazine vertelde Fury dat hij met een depressie te kampen had en cocaïne gebruikte. Die strijd krijgt nu voorrang op zijn bokscarrière, maakte Fury bekend.

© AP

“Ik heb mijn titels in de ring gewonnen en geloof dat ze daar ook verloren zouden moeten worden, maar ik kan ze op dit moment niet verdedigen”, aldus Fury bij Hennessy Sports. “Daarom heb ik de moeilijke en emotionele beslissing genomen officieel mijn wereldtitel ter beschikking te stellen. Ik ga nu verder met een volgende uitdaging die ik, net zoals mijn titelmatch tegen Klitschko, zal aankunnen.”

Het heeft er alle schijn van dat de Britse boksbond, de British Boxing Board of Control, vandaag de bokslicentie van Fury zal intrekken. Inmiddels maakte bokspromotor Eddie Hearn al bekend dat Brits kampioen bij de zwaargewichten Anthony Joshua waarschijnlijk zal vechten met voormalig nummer één Klitschko om de vrijgekomen titel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten