© HBvL

© HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

Vandalismebestendige bushokjes

Om de haverklap zijn de schuilhuisjes aan de bushaltes het mikpunt van vandalisme. Om dat in de toekomst te vermijden gaat de stad op de meest geviseerde plaatsen vandalismebestendige bushokjes plaatsen.

RV

"Recent nog werden van een negental schuilhuisjes de glazen wanden stukgeslagen", weet burgemeester Murice Webers. "In 2015 hebben de herstellingen ons 6.000 euro gekost.

De Lijn heeft sinds kort vandalismebestendige schuilhuisjes in haar gamma. De stad Beringen gaat nu twee van de meest vandalismegevoelige locaties voorzien van dergelijke schuilhuisjes. Die komen aan de halte Beringen-Mijn inkom mijngebouwen en op de Koerselsesteenweg aan de Trompetstraat. Op de andere vandalismegevoelige plaatsen zullen de beschadigde panelen vervangen worden door vandalismebestendige panelen.

De nieuwe geperforeerde stalen panelen zijn duurder in aankoop, zijn ook niet onverwoestbaar, maar zullen minder snel beschadigd zijn en moeten vervangen worden. Bovendien zijn ze behandeld met een antigraffitilaag."

Ondertussen komen speciaal voor de schoolgaande jeugd nog twee nieuwe schuilhuisjes op de Heerbaan in Stal ter hoogte van de kerk en ter hoogte van de Molendijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer