Hier en daar hing nog mist, toen twee surfers plots moesten wegduiken voor kogels.
Volledig scherm
Hier en daar hing nog mist, toen twee surfers plots moesten wegduiken voor kogels. © Getty

Surfers moeten wegduiken voor kogels van jager die op fazanten schiet

BuitenlandTwee surfers hebben zondagochtend aan het Franse schiereiland Crozon in Bretagne de schrik van hun leven beleefd. De twee waren naar zee aan het stappen, toen ze moesten wegduiken omdat de kogels hen om de oren vlogen. De jagers vertelden aan de politie dat ze fazanten in het vizier hadden.

17 reacties

  • Sylvia Van geel

    5 jaar geleden
    Wanneer komt er eindelijk een verbod op jagen? Dit leidt alleen maar tot frustratie en miserie.
  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    een regel die steeds vergeten word is schiet enkel wanneer je de fazant echt ziet en deze geen achterliggende gevaren heeft de draagwijdte van de hagel kennende. voor degene die over het lood zeuren er zijn hagelpatronen die ijzer bevatten en geen lood, tussen haakjes ik ben geen jager en ook de jager mag vanuit mijn tuin schieten maar niet vanuit het veld richting mijn tuin of huis.
  • Jan Cuyvers

    5 jaar geleden
    Ze schieten op alles wat beweegt de ergste waanzin die er bestaat aan banden leggen die handel
  • Nico De Smet

    5 jaar geleden
    Ik woon midden een jachtgebied en krijg regelmatig een hagelregen over ons heen. Jagers trekken zich van niks aan. Eerst fazanten uitzetten, ze voederen en dan het 'wild' afknallen. Jacht verbieden is de énige oplossing.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Dat zijn geen jagers maar gekken die erop los knallen, ze zouden een kanon gebruiken om een arm dier te vermoorden of een mens het doet er niet toe.