© Google Street View

UCLL-studenten kunnen weer gaan eten nu conflict in studentenrestaurant is opgelost

Wekenlang protesteerden studenten van de UCLL in Heverlee tegen het ontslag van Marleen, een medewerkster in het studentenrestaurant. Gisteren werd eindelijk een compromis bereikt, schrijft studentenblad Veto. Vandaag kunnen de studenten dus weer zonder morele problemen gaan eten in het restaurant.

neac

Drie weken geleden brak er hevig protest uit op de campus Sociale School in Heverlee. Het ontslag van restaurantmedewerkster Marleen Van Loock kon op weinig begrip rekenen. De studenten besloten niet langer in het restaurant te eten en tekenden massaal een petitie onder de slagzin “We eten met ons hart”.

Marleen had na de overname van het restaurant te horen gekregen dat ze niet langer als vaste werknemer aan de slag zou kunnen blijven. Ze kreeg een veel minder voordelig alternatief van tijdelijke contracten op andere hogescholen aangeboden, maar dat voorstel weigerde ze.

Geen vertrouwen meer

Gisteren werd dan een compromis bereikt met restaurantuitbater Horeservi. Toch zal Marleen, na het uitdoen van haar opzegtermijn, vertrekken. Dankzij de actie kreeg ze wel een beter, nog steeds minder voordelig, contract aangeboden maar het vertrouwen dat ze had in haar werkgever was verdwenen.

De actievoerders haalden wel enkele andere actiepunten binnen. De uitbater heeft beloofd de contracten en de arbeidsvoorwaarden van het personeel te respecteren bij een volgende uitbesteding. Het huidige contract zal door een niet in het leven geroepen restaurantcommissie opgevolgd worden op basis van kwaliteit en personeelsomstandigheden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer