Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Duitse brandweerlui geven toe: “Zelf branden gesticht om ze te kunnen blussen”

Drie Duitse brandweermannen hebben toegegeven dat ze opzettelijk branden stichtten in de West-Duitse stad Neuss, om ze te kunnen blussen. Een van de verdachten vertelde vandaag aan de rechter in Düsseldorf dat ze tussen oktober 2017 en januari 2018 dertien branden veroorzaakten.

3 reacties

  • alain schils

    6 jaar geleden
    Dat er pyromanen bij de brandweer "werken" is algemeen geweten. Dit is een heel triestige vaststelling voor de brandweerlui die wel hun beroep ter harte nemen. Zij doen hun uiterste best om zo vlug mogelijk ter plaatse te gaan. Volgens de ramptoeristen zijn toch altijd te laat. Diezelfde ramptoeristen steken geen poot uit en maken selfies.
  • johanneke li

    6 jaar geleden
    wat een idioten! als ze willen blussen dat ze het dan doen in het kader van een oefening met voorwerpen die wel in brand gestoken mogen worden van containerpark/autoschroothoop en dergelijke, maar toch niet met het bezit van mensen/bedrijven!
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Dat doet me denken aan cafébazen die zoute chips of zoute pinda's aan klanten voederen om hen meer te doen drinken tegen dorst , door zout opgewekt