Winkelen doet onbewust heel wat met ons. We kiezen voor een grote winkelkar - ook al is dat niet altijd nodig -, worden aangetrokken door promotiepraatjes en felle kleurtjes. “Fabrikanten weten perfect hoe ze ons pure rotzooi kunnen doen kopen”, zegt Teun van de Keuken die ‘De Supermarktsurvivalgids’ schreef.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelen doet onbewust heel wat met ons. We kiezen voor een grote winkelkar - ook al is dat niet altijd nodig -, worden aangetrokken door promotiepraatjes en felle kleurtjes. “Fabrikanten weten perfect hoe ze ons pure rotzooi kunnen doen kopen”, zegt Teun van de Keuken die ‘De Supermarktsurvivalgids’ schreef. © Wannes Nimmegeers

Met deze tips vermijd je de “vieze verkooptrucs” die elke supermarkt gebruikt

We bezoeken gemiddeld drie keer per week de supermarkt. En lang niet alleen om eieren, boter en kaas te kopen zoals vroeger, in een buurtwinkeltje. Tussen de rekken struinen is een tocht door de jungle geworden, vol valkuilen. De muziek, het licht of termen als ‘ambachtelijk’ en ‘eetrijp’: het zijn vieze verkooptrucs, zegt ‘De supermarktsurvivalgids’ die tips geeft over hoe we een warenhuisuitje nu het best overleven.

70 reacties

  • Artuur Lemmens

    6 jaar geleden
    Ik koop zoals mijn grootmoeder kocht, vers van het schap. Dus geen Danone, Kellogs en ander kunstmatig gefrabriceerd voedsel.
  • Robert Tijsmans

    6 jaar geleden
    Lode Loyens 5. Ga nooit winkelen met een lege maag.
  • Joke Kay

    6 jaar geleden
    Shopping Tips: 1. Stell altijd eerst een lijste op voor dat U gaat winkelen en houdt U aan dit lijstje. 2. Neem nooit de kinderen mee winkelen. U zal zeker meer kopen dan U nodig heeft. 3. Doet Uw winkelen zo vlug mogelijk. Het beperkt de 'kijk en koop' effect. 4. Gebruik alleen maar coupons voor producten die op Uwe lijstje staan. Met deze 4 gemakkelijke shopping tips zal U nooit in de consumenten val lopen.
  • Walter Willaert

    6 jaar geleden
    Vervaldatum en calories in 't oog houden en ga eerst naar de lidl en Aldi.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Wees een "bewust consument" en besef op elk moment dat winst maken het enige doel is van elke supermarkt. 2 kopen en 3de gratis is bij mij = blijven liggen ! Reklamefolders en publiciteit die ze door onze strot duwen, hebben op mij geen vat. Ik koop kieskeurig wat ik nodig heb en niet wat ze aan mij kwijt willen. En voor de rest maak ik mij zo onafhankelijk mogelijk van industriële consumptie.