De slimme meter vertelt bijvoorbeeld op welk moment van de dag het goedkoopste is om uw wasmachine te gebruiken.
Volledig scherm
De slimme meter vertelt bijvoorbeeld op welk moment van de dag het goedkoopste is om uw wasmachine te gebruiken. © RV

Invoering digitale meter half jaar uitgesteld

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) zal de plaatsing van de digitale meter een half jaar uitstellen, tot 1 juli 2019, aangezien het bedrijf dat de aanbesteding binnenhaalde de meters niet op tijd kan leveren. 

127 reacties

  • Rik Vangaal

    5 jaar geleden
    Testen in het UK toonden dat consumenten na enkele maanden hun belangstelling verliezen. Besparing door je was ofzo te starten als stroom goedkoop is bleek niet bijzonder. De kost van die meters??. Ze gaan maar een 10-15 jaar mee. Verplaatsingen, productie, vervanging. Hoeveel milieuschade houdt dat in? En waarom zo'n digitale meter in de gemene delen v e appartementsgebouw?
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Kan toch niet zo moeilijk zijn een digitale meter die ook achteruit kan gaan?
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Eerst uwe rommel in Vlaanderen oplossen voor de Tommelein burgemeester mag worden . Het probleem over de verkiezingen tillen en dan met stille trom eronderuit muizen ,neen Tommelein of denk je nu echt dat we je niet doorhebben !
  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    dat metertje dient alleen dat zij(eandis) controle kunnen hebben vanuit hun zeteltje en ons vanop afstand kunnen afsluiten en bespieden!!
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Die "slimme" meter neemt een stuk van je privacy weg, is brandgevaarlijk, en men kan de schommelingen van de energietarieven aan real time berekenen.Men kan vanop afstand iemand afsluiten, het aantal geleverde tijdelijk kW verminderen, en last but not least geven die dingen enorm veel straling af.Daarom wil Tommelein dit zo vlug mogelijk ingevoerd krijgen.