Een man brengt zijn ondervoede kindje naar het ziekenhuis in de Jemense hoofdstad Sanaa.
Volledig scherm
Een man brengt zijn ondervoede kindje naar het ziekenhuis in de Jemense hoofdstad Sanaa. © AFP

VN roept op tot ‘humanitaire gevechtspauze’ in Jemen: “Vrees voor ongekende hongersnood”

De helft van de bevolking van Jemen, zo'n veertien miljoen mensen, staat aan de rand van een hongersnood en dreigt volledig afhankelijk te worden van voedselhulp om te overleven. Die waarschuwing gaf Mark Lowcock vandaag aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. 

7 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Waarom? Laat de USA het maar oplossen het is hun vuile oorlog de SA te steunen. Zoals steeds is de USA betrokken!
  • Roger Rymen

    6 jaar geleden
    VN vraagt geld voor Jemen: wat Saoedi-Arabië daar kapot maakt moet de westerse belastingbetaler maar ophoesten.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Waarom schort Duitsland wapendeals op met Saoudi-Arabië ? Toch niet om die ene journalist ? Efkens om de schande te ontlopen. Frankrijk heeft nog niets beslist, nog de Walen, noch de VS. Bekijk die vette Arabieren maar op de economische conferentie ('Davos Desert'). Om van te walgen. Wie afhaakte vanuit Europa heeft wel vertegenwoordigers gestuurd! Business as usual! Dit is 2018.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Dit is gewoon verschrikkelijk wat in Jemen gebeurt. Honger genocide. En al dat voedsel ligt er maar onbereikbaar door de rebellen. Wij staat er bij en kijken er naar We wensen een gevechtspauze... ! En die Verenigde Naties zijn niet in staat om dit te doen stoppen. Zij zijn niet ter plaatse. Er is geen legermacht die dit kan doen ophouden. Mijn hart breekt wanneer ik die levende kinderskeletten zie die nog een tijdje vechten om hun leven te kunnen behouden.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Moh... zoveel onmenselijkheid en vijandschap daar onder de grote, invloedrijke en rijke Arabische leiders, van wat en waaruit stamt dat, het ontmenselijken en als te catalogeren afval(liggen, te eng en klein van Geest misschien ?)