De omstreden makelaar Dejan Veljkovic maakte Sporting Lokeren rijk. Uiteraard werd de spelersmakelaar er zelf ook allesbehalve armer van.
Volledig scherm
PREMIUM
De omstreden makelaar Dejan Veljkovic maakte Sporting Lokeren rijk. Uiteraard werd de spelersmakelaar er zelf ook allesbehalve armer van. © Photo News

Waarom Veljkovic ondanks floptransfers huismakelaar van Lokeren was: ze maakten elkaar rijk

OmkopingDe omstreden makelaar Dejan Veljkovic maakte Sporting Lokeren rijk. Waar bij de spelers die hij aanbracht kwantiteit vaak boven kwaliteit ging, waren z'n uitgaande transfers geregeld wél een schot in de roos. Uiteraard werd de spelersmakelaar er zelf ook allesbehalve armer van.

11 reacties

  • Jeremy Denil

    6 jaar geleden
    Sinds jaren dit weekend als fan en jeugdtrainer naar samenvatting niet gekeken.
  • François Nuyts

    6 jaar geleden
    Ik denk dat Dhr Lambrechts daar ook eens goed aan de tand zou mogen gevoeld worden hoor . Nu , met wat wij nu reeds weten zijn wij als voetballiefhebber al jàrenlang opgelicht door een aantal individuen die dat nog konden (mochten) blijven doen ook . Schandalig , en nu maar vlug die onderzoeksrechter wreken om er op die maniet tussenuit te komen .
  • Glen Van Bruyssel

    6 jaar geleden
    Lambrechts,hoe jij nog met een wagen kan rijden blijft me een raadsel.
  • Olivier Billiau

    6 jaar geleden
    Als je deze ‘analyse’ leest dan vraag ik me af hoe een voorzitter doodleuk kan beweren dat hij al die jaren van niets wist. Terwijl de stromen spelers niet om bij te houden was en de stromen opbrengsten al evenmin
  • Rudi Bollaerts

    6 jaar geleden
    Stop een tijdje met voetbal want elke dag komt er weer iets nieuws bij ,vrees dat er bitter weinig mensen uit het voetbalmilieu zuiver in hun schoenen staan het gaat over teveel geld .
  1. Perisic springt in de bres voor landgenoot: “Ik ken Leko heel goed en weet zeker dat hij niets te maken heeft met dit verhaal”
    Voetbalschandaal

    Perisic springt in de bres voor landgenoot: “Ik ken Leko heel goed en weet zeker dat hij niets te maken heeft met dit verhaal”

    Aparte match vanavond voor Ivan Leko. Als trainer staat hij straks in Jan Breydel voor het eerst weer langs de zijlijn nadat hij vorige week opgepakt werd en een nacht lang vastgehouden in het grote voetbalschandaal waarin 44 huiszoekingen zijn gebeurd. De trainer kon altijd genieten van de steun van de club en zijn supporters en nu ook vanuit onverwachte hoek: Ivan Perisic, die nog tegen Leko gevoetbald heeft. “Ik ben er zeker van dat hij er niets mee te maken heeft”, aldus de Kroatische landgenoot van Leko en aanvaller van Inter. Die werpt ook nog een bloempje richting Luc Devroe, de sportieve directeur van Anderlecht die hem als sportleider bij Roeselare ging weghalen uit de anonimiteit bij Sochaux. “Ik zal hem altijd dankbaar blijven.”
  2. Probeerde Mechelen via matchfixing in 1A te blijven? "Toprefs onderhielden innige vriendschap met Veljkovic"
    Belgisch voetbal

    Probeerde Mechelen via match­fixing in 1A te blijven? "Toprefs onderhiel­den innige vriend­schap met Veljkovic"

    De Belgische topscheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten onderhielden erg nauwe banden met de Servische makelaar Dejan Veljkovic. In die mate zelfs, dat Veljkovic hen gebruikt zou hebben om te proberen KV Mechelen in eerste klasse te houden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Volgens De Tijd hebben de speurders ook "harde bewijzen" over geknoei met matchen in play-off 1. Ondertussen bracht Club Brugge-trainer Ivan Leko de nacht door in de cel.