© Tom Palmaers

© Shutterstock

thumbnail: null
thumbnail: null

Dochter eist 22.550 euro van vader die haar jarenlang verkrachtte uit haatgevoelens

Donderdag werden de burgerlijke belangen afgehandeld in de zaak rond een 49-jarige man uit Genk die zijn oudste dochter jarenlang verkrachtte en mishandelde. Zij eist een schadevergoeding van 22.550 euro voor al het leed dat haar werd aangedaan. De man werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar.

neac

De eerste feiten dateren van toen het meisje twaalf jaar oud was. Het begon met aanrakingen maar al snel escaleerde de situatie naar dagelijkse masturberende handelingen en penetratie. Het meisje werd verder ook regelmatig mishandeld. Zo kreeg ze slaag met een pollepel, werd ze bijna verstikt met een sjaal en werd ze gedwongen de seksuele handelingen uit te voeren met een mes op de keel. Haar twee jongere zusjes waren vaak getuigen van de praktijken. De man dreigde hen dan ook te vermoorden wanneer ze er een woord over zouden reppen. Zij vragen hiervoor elk een schadevergoeding van 1.000 euro.

Briefje

Toen het slachtoffer de feiten toch naar buiten wilde brengen, stak hij haar met een keukenmes in het dijbeen. In november 2014 ontdekte de moeder uiteindelijk een briefje op de kamer van haar oudste dochter. Daarop stond een boodschap van de vader: “Maak je klaar voor vanavond, ik duld geen excuses.” De moeder, die nooit iets van de gruweldaden had opgemerkt, eist een morele schadevergoeding van 2.000 euro.

Haatgevoelens

Tijdens de behandeling van de zaak in 2015 verklaarde de man dat hij zijn oudste dochter uitkoos uit haatgevoelens. “Al van toen dat kind geboren werd, had ik slechte gevoelens tegenover haar.” De procureur vergeleek het verhaal met een echte thriller. Het meisje, ondertussen 23 jaar, vroeg via haar advocaat 22.550 euro. “Ik zal alles betalen”, verklaarde haar vader.

Op 10 november volgt het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer