© frederik beyens

Opvallend: Tom Lanoye roept Groen op te praten met De Wever

Auteur Tom Lanoye - die zijn kritiek op het beleid van N-VA in Antwerpen nooit onder stoelen of banken stak - roept Groen nu op om toch rond de tafel te gaan zitten met burgemeester Bart De Wever. “Je moet op zijn minst proberen die oorlog te overstijgen”, zegt hij woensdag in een interview met De Tijd.

doro

De auteur van ‘Sprakeloos’ en ‘Kartonnen dozen’ noemt de politieke strategie van Groen in Antwerpen “slecht toneel”. Groen-kopstuk Wouter Van Besien agendeerde maandag twee resoluties op de Antwerpse gemeenteraad - eentje over een autoluwe binnenstad, de andere over het wegwerken van wachtlijsten voor sociale woningen - om de goede voornemens van De Wever te testen, maar de burgemeester stuurde Van Besien wandelen.

Volgens Lanoye doet Groen er beter aan om “de uitgestoken hand van N-VA te aanvaarden”. “Ik beschouw Bart De Wever als een politiek tegenstrever, niet als de vijand. Ja, het is onduidelijk of hij het meent met zijn plotse grote droom. Maar die is wel fantastisch”, zegt hij. “Als er ook maar een kleine kans is om die polarisering met centrumrechts en -links te overstijgen, heb je de plicht om minstens te proberen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER