© QMusic

Antwerps comedian Kamal Kharmach: “Papa spaarde zijn kleren om mijn Playstation te kopen”

Kamal Kharmach, comedian, tv-figuur en oprichter van Donutello, is deze week de gast in de podcast van Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. Het duo stelt de 10 Meest Gegoogelde Vragen aan Kharmach. Zo komen we te weten dat hij al na zeven maanden trouwde met zijn vriendin, dat hij een moeilijke kindertijd heeft gekend en dat zijn allereerste zaalshow een flop was.

inke

Kamal Kharmach was erg openhartig over zijn jeugd in armoede. “Mijn vrienden hadden chique kleren en ik was boos op mijn papa die alleen maar rondliep met oude kleren waarvoor ik me schaamde. Later bleek dat hij een jaar geen broeken had gekocht om voor mij een PlayStation 3 te kunnen kopen, zodat ik niet gepest werd.”

De comedian benadrukte dat hij zich als Marokkaan op een katholieke school nooit een buitenstaander heeft gevoeld. “Je moet het verschil kunnen zien tussen mensen die nooit kansen kregen in het leven en echt krapuul.”

Getrouwd na zeven maanden

Kharmach is vorig jaar getrouwd. Hij stapte al na zeven maanden in het huwelijksbootje met zijn vriendin. “We hebben elkaar ontmoet op de universiteit en vijf jaar later zag ik haar terug in Nederland op een foodtruckfestival, waar de vonk is overgeslagen. Onze culturele achtergrond liet ons niet toe om gewoon te daten. We wisten dat als we hiermee wilden verdergaan, we moesten trouwen.”

Het was Kamals vader die hem overtuigde om de grote stap te zetten: “Mijn papa zei: Als je elkaar graag ziet en je kiest oprecht voor elkaar, dan is elk moment dat je niet getrouwd bent een verspilde seconde. En dat heeft me overhaald.”

Kamal Kharmach over zijn eerste comedy optreden: “Het was ronduit slecht”

De eerste keer dat Kamal op een podium stond als komiek, was geen onverdeeld succes. “Dat was ronduit slecht. Als je krekels kon horen, dan had je ze zo naar buiten horen stappen”, lacht Kamal. “Ik ben dan wel bij iemand opgevallen die me in een opleidingstraject gestoken heeft voor komieken. En toen ging de bal aan het rollen.”

LEES OOK. Met comedian Kamal Kharmach terug naar zijn jeugd in Bobbejaanland: “De laatste keer sloot de Sledge Hammer niet meer”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER