Direct naar artikelinhoud
Politiek

Kris Peeters voor de tweede keer op de koffie bij Bart De Wever: “Kans dat ik burgemeester word is 0,0"

Kris Peeters.Beeld Nina Bernaerts

In Antwerpen is CD&V-lijsttrekker Kris Peeters deze ochtend op het kantoor van burgemeester en formateur Bart De Wever (N-VA) gearriveerd voor een tweede informatief gesprek in het kader van de Antwerpse coalitievorming. 

Peeters gaf aan dat CD&V nog steeds bereid is om in een coalitie te stappen en dat de partij daarin "het sociale gelaat van alle Antwerpenaren" zou willen zijn. Over zijn gefnuikte burgemeestersambities is Peeters duidelijk: “De kans dat ik burgemeester word is 0,0 enzovoort.”

Het overleg duurde ruim 2,5 uur en was volgens Peeters "erg constructief", maar of dat ook betekent dat hij nog eens zal worden uitgenodigd voor een eigenlijk formatiegesprek is volgens Peeters nog niet duidelijk. Over zijn eigen rol na de coalitievorming of over het mogelijk toetreden van Groen tot het nieuwe stadsbestuur wilde Peeters evenmin iets kwijt. “De vraag wat ik nadien ga doen… Dat is een interessante vraag.”

De Wever van zijn kant geeft allicht pas commentaar nadat alle partijen nog eens zijn langsgeweest. Morgen is het de beurt aan sp.a, vrijdag komt Groen langs. Maandag kwam Open Vld al als eerste op gesprek.