Sofie De Vis van ’t Suykerbootje in Dendermonde
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie De Vis van ’t Suykerbootje in Dendermonde © Photo News

Belgische marktleider in suikerbonen in financiële problemen: waarom staat deze traditie zo onder druk?

Suikerbonen staan synoniem voor geluk en voorspoed. Maar dat geldt vandaag niet voor dé Belgische marktleider Vanparys. Dat vroeg na bijna 130 jaar gerechtelijke bescherming tegen haar schuldeisers. Komt door de toenemende keuze van jonge ouders voor jeneverflesjes, zeeppompjes en vetplantjes als alternatief de traditie van suikerbonen in gevaar?

15 reacties

  • willem stox

    6 jaar geleden
    Suikerbonen, waarom zou dat verplicht moeten zijn? Dat zijn echt achterlijke tradities van de bomma. Als je dat graag wil, koop ze dan maar laat een ander doen wat die wil zeg! De wereld veranderd gewoon. De schillenboer is er ook mee gestopt. Een zeilboot is ook leuk om te zien maar tegenwoordig zit er een motor in. C´est la vie
  • Ellen Belfiore

    6 jaar geleden
    Hun suikerbonen zijn gewoon veel te duur! Wij hebben ze geïmporteerd vanuit Italië, daar zijn ze trouwens tien keer lekkerder (ambachtelijk) en puurder van smaak. Vanparijs daar breek je je tanden op en kosten je een fortuin!
  • Edwig Smeets

    6 jaar geleden
    Normaal zijn het de grootouders die voor de suikerbonen zorgen en niet de jonge ouders, dus ligt de foute keuze al bij de grootouders of zijn die te gierig geworden tegenwoordig en leven die ook al in de ikke en de rest kan stikke wereld.
  • josianne keppens

    6 jaar geleden
    bij geboorte suikerbonen!!! de rest is dikke zever.
  • nicole degens

    6 jaar geleden
    Rond kerstmis een eerste kleindochter en de suikerbonen zullen zeker aanwezig zijn.