Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Meer dan helft populairste webshops is onvoldoende beveiligd, Torfs scoort het slechtst

Meer dan de helft van de honderd populairste webshops is slecht beveiligd. Dat blijkt uit een onderzoek van Test Aankoop. Bij sommige sites kunnen hackers gemakkelijk aan persoonlijke gegevens van klanten geraken - in het ergste geval kunnen ze hen zelfs via phishing geld aftroggelen.

12 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    En hoe zou het zitten met onze fiscus. In Nederland blijkt alvast volgens Trouw dat de belastingdienst daar niet kan garanderen dat er geen gevoelige informatie van mensen of bedrijven uitlekt. Volgens directeur-generaal Jaap Uijlenbroek van de belastingdienst is het "technisch niet mogelijk" om bij te houden wie gegevens uit de systemen van de fiscus inziet voor analyse. Ook is het onmogelijk om de toegang tot deze informatie te beperken. Hoe zou dat hier zijn.
  • David Schild

    6 jaar geleden
    letsencrypt geeft gratis https certificaten, dus laat u niet foppen dat dit veilig is.
  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    Gooi deze winkels dan maar van het internet. Ook al is het een bekende schoenenzaak.
  • marc van de poel

    6 jaar geleden
    Mijn gegevens zullen ze niet stelen. Ik koop niet online en ik moet geen 'klantenkaarten'. Ik koop bij de winkel om de hoek. En ik betaal cash. Zeur mij dan maar naar de volgende eeuw. Ik voel mij toch beter in een winkel dan voor een pc scherm om te winkelen.
  • Stef van Dijk

    6 jaar geleden
    Bernd Vaes 'Zijn er nog steeds onlineshops die geen https gebruiken? Die moeten de gevolgen dan zelf dragen!' Ik vrees alleen dat enkel de klanten er de dupe van worden