Russisch president Vladimir Poetin is op staatsbezoek in Italië.
Volledig scherm
Russisch president Vladimir Poetin is op staatsbezoek in Italië. © REUTERS

Poetin: “Opzeggen kernwapenverdrag heeft gevolgen voor Europa”

Rusland zal gedwongen worden om tegenmaatregelen te nemen als de Verenigde Staten zich terugtrekken uit een van de belangrijkste nucleaire ontwapeningsverdragen, zoals de VS onlangs aankondigden. Dit zou ook ernstige gevolgen kunnen hebben voor Europa, aldus de Russische president Vladimir Poetin tijdens een persconferentie met de Italiaanse premier Giuseppe Conte vandaag in Moskou.

35 reacties

  • wim van meirvenne

    6 jaar geleden
    Een betere wereld met een grotere bom knal. Urbanus. Met de wereld is absoluut niets mis. Het probleem is een primitieve primaat enkel gedreven door geld en de onzin van religie genaamd de mens, die als een ziekte, een virus de prachtige planeet aarde ziek maakt en uiteindelijk alles dood maakt. Een kernoorlog is niet goed voor de primitieve primaat, maar is misschien wel goed voor de planeet?
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Nog niet zo lang geleden pochte Poetin over zijn nieuw oorlogsmateriaal die niet te kloppen zijn en van kernkoppen kon worden voorzien. Moet hij dan versteld staan dat de VS zulke beslissingen neemt ?
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Zoals altijd probeert Poetin de NAVO uiteen te spelen. Nieuw is dat tegenwoordig ook de VS genoeg heeft van de NAVO. Europa doet er goed aan om een eigen bescherming te organiseren. Financieel kan Rusland geen nieuwe wapenwedloop aan.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Een land dat zijn opposanten met schijnprocessen uit de weg ruimt is ee machtswellustig land. We hebben hier geen behoefte aan een Russisch model en ook geen VS model.
  • Alan Janssen

    6 jaar geleden
    Hopelijk beseft Europa dat ze onafhankelijk kunnen zijn... zou voor Europa een flinke stap vooruit zijn.... en zou nieuwe markten openen.