© Google Maps

Jongeman zwaargewond na verkeersagressie in Luik

Een inwoner van Oupeye (provincie Luik) is woensdagavond moedwillig omvergereden op een kruispunt in het Waals-Brabantse Glimes. Dat is vernomen bij het parket van Waals-Brabant. Het slachtoffer is zwaargewond. De dader, die er meteen daarna vandoor ging, wordt opgespoord.

Er ontstond rond 21 uur woensdagavond een ruzie tussen twee automobilisten aan een rotonde in Glimes, op het kruispunt van de Naamsesteenweg en de Geldenaaksesteenweg. Een voertuig met aan boord een vrouw en twee mannen reed richting Thorembais-Saint-Trond, toen het voorbijgestoken werd door een ander voertuig. De chauffeur van dit tweede voertuig sneed de weg voor de andere auto af en begon met opzet te zigzaggen om uiteindelijk bruusk te remmen.

Iemand uit het eerste voertuig, een inwoner van Oupeye, stapte uit om te zien wat er aan de hand was, maar deze persoon werd door de chauffeur van het tweede voertuig aangereden en daarna overreden. Dan vluchtte de agressieve chauffeur weg. Het slachtoffer werd met zware verwondingen, breuken en verwonde longen, naar het ziekenhuis overgebracht.

De speurders doen een oproep, opdat getuigen van het incident zich kenbaar maken bij de politie van de plaats waar ze wonen. Het zou gaan om een donkerkleurige Peugeot waarvan de voorste bumper beschadigd is door het incident.

Het parket van Nijvel begaf zich ter plaatse om vaststellingen te doen die kunnen leiden naar de opsporing van de dader van de verkeersagressie.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer