De Britten hebben medewerking geweigerd aan het gerechtelijk onderzoek naar de hacking in 2013 van Belgacom, het huidige Proximus.
Volledig scherm
De Britten hebben medewerking geweigerd aan het gerechtelijk onderzoek naar de hacking in 2013 van Belgacom, het huidige Proximus. © EPA

Britten saboteerden onderzoek naar hacking Belgacom: “Kan leiden tot diplomatiek incident”

De Britten hebben medewerking geweigerd aan het gerechtelijk onderzoek naar de hacking in 2013 van Belgacom, het huidige Proximus. Dat blijkt uit een vertrouwelijk verslag van het federaal parket dat de Nationale Veiligheidsraad deze week heeft besproken. Dat meldt De Standaard vandaag.

8 reacties

  • Oisin Macdara

    6 jaar geleden
    De NSA mag ieders telefoon aftappen, maar niemand mag de US aftappen. Als de NSA via de Engelsen iets te weten gekomen zijn wat iemand in een hoge positie kan schaden, dan gaat men geen bezwaar indienen tegen de afluisterpraktijken.
  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Geen toegevingen ivm Brexit aan deze onderkruipers ! Nu bon, we bewijzen hen daar een dienst ee, maar soit.
  • Sara Peeters

    6 jaar geleden
    Dat ze nu maar zo snel mogelijk de exit regelen, hypocrieten! Waarom moet het zolang duren, ze hebben er zelf voor gekozen voor een Brexit! We hebben er zelf geen voordeel mee, maar als onze veiligheid in gedrang komt mogen ze er snel uit! Eerst Cambridge en Facebook nu dit!
  • bert Van den Bossche

    6 jaar geleden
    Geen mm toegeven in brexit akkoord laat ze betalen en vertrekken. Geen handelsovereenkomsten met buurlanden toestaan en ze laten creperen op hun eiland in de regen.
  • Van Eersel Guy

    6 jaar geleden
    Een mistgordijn? Mist verdwijnt toch na een korte tijd?