Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Het heerlijkste comfort food: witloofrolletjes met zalm uit de oven

Iederéén houdt van witloofrolletjes in de oven. Het is niet voor niets één van de populairste Belgische gerechten. Probeer ook eens onze verrassende versie, waarin we de gebruikelijke hesp hebben vervangen door gerookte zalm.

Wat heb je nodig:
8 stronkjes witloof
8 plakjes gerookte zalm
1 groenten bouillonblokje
halve liter water
15 cl droge witte wijn
2,5 dl room
1 el maïszetmeel
200 g roomkaas
150 g geraspte kaas
2 el gehakte peterselie
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bittere kern van het witloof weg. Kook de stronkjes samen met de bouillon beetgaar. Laat uitlekken. 
Stap 2: Los het maïszetmeel op in enkele eetlepels van het 
kookvocht. Warm de wijn met de room op. 
Stap 3: Roer er de roomkaas en het maïszetmeelmengsel onder en laat 
even indikken. Kruid met peper en zout. 
Stap 4: Rol elk witloofrolletje in een plakje zalm en schik in een ovenschaal.
Stap 5: Overgiet met de saus en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in de oven. Bestrooi met de peterselie en serveer. 

Tip: Lekker met aardappelpuree of kroketten

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel