Jumpei Yasuda zat gisteren op het vliegtuig van Antakya naar Istanbul, waar hij later vandaag een vlucht naar Tokio zal nemen. Aan boord van het vliegtuig praatte hij met journalisten van Reuters.
Volledig scherm
Jumpei Yasuda zat gisteren op het vliegtuig van Antakya naar Istanbul, waar hij later vandaag een vlucht naar Tokio zal nemen. Aan boord van het vliegtuig praatte hij met journalisten van Reuters. © REUTERS

Japanse journalist na 40 maanden gevangenschap in Syrië op weg naar huis: “Moeite om Japans te praten”

De Japanse journalist Jumpei Yasuda, die meer dan drie jaar gevangen is gehouden in Syrië, is op weg naar huis. “Ik ben blij dat ik terug kan naar Japan”, zei Yasuda gisteren tegen journalisten van Reuters. Al gaf hij wel aan dat hij onzeker was over de toekomst. Bovendien heeft de journalist al veertig maanden geen Japans gehoord, en heeft hij nu moeite om zijn moedertaal te spreken.

2 reacties

  • leppens victor

    6 jaar geleden
    Wat een onzin! Ik spreek al meer dan vier jaar geen Nederlands meer,uitgezonderd mischien als ik op mijn duim hamer. En ik kan mij nog best uitdrukken in het Nederlands. mvg.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Men kan vrezen dat enkele alarmbelletjes hier op hun plaats zijn...door terroristen vrijgelaten zonder voorwaarden of losgeld?!