AFP/RV
Volledig scherm
© AFP/RV

Explosief dat naar CNN werd gestuurd leek IS-vlag te dragen, maar het zou in werkelijkheid extreemrechts symbool zijn

BuitenlandHet explosief dat naar het kantoor van nieuwszender CNN in New York werd gestuurd, droeg geen IS-vlag zoals op sociale media wordt gesuggereerd. Een hooggeplaatste bron binnen het onderzoek zei aan nieuwszender NBC dat het om een IS-parodie gaat die vaak op extreemrechtse websites wordt gebruikt.

31 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Eigenlijk zou iedereen die dit een false flag en opgezet spel noemde, zich hier nu publiekelijk moeten excuseren! Maar dat is ijdele hoop, zeker?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Volgens de statistieken van de FBI en CIA zijn er trouwens meer zionistische aanslagen - vooral tegen Palestijnse doelen - dan islamitische. Volgens de Britten die een oplijsting maakten vielen er tussen 2000 en 2014 meer doden en gewonden door extreem rechtse aanslagen dan door islamitische. 94 doden en 260 gewonden. Extreem rechtse lone wolves waren verantwoordelijk voor 98 samenzweringen en 72 aanvallen in dertig Europese landen in de onderzochte periode.
  • Jan Jorissen

    6 jaar geleden
    Sinds 9/11 kunnen we stellen dat false flag operatie geen grenzen of limieten kennen.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Dit gebeurt er als er een president is die alle andersdenkenden en iedereen die kritiek heeft afschildert als criminelen. Of de bommen van links dan wel van rechts komen is voorlopig nog niet geweten. Dat het gebruikte symbool veelvuldig voorkomt op rechtse websites is een zekerheid maar geen bewijs van rechtse betrokkenheid.
  • Wim Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    de timing is op zijn minst verdacht..Ook ontplofte er geen enkele .... Stinkt een beetje naar opgezet spel