Drie weken protest eindigt met anticlimax: ontslagen restaurantmedewerker stapt zelf op

© rr

Na drie weken zit het studentenprotest van de Sociale School Heverlee van UCLL erop. De studenten protesteerden tegen het ontslag van een werknemer die al 21 jaar in het restaurant van de school werkte. Drie weken lang boycotten personeel en studenten daarom het restaurant. Het protest eindigt nu omdat de medewerker in kwestie zelf vertrekt.

stl

Dat meldt het Leuvense studententijdschrift Veto.

Sinds een jaar wordt het restaurant in de Sociale School in Heverlee uitgebaat door Horeservi Catering nv. Werkneemster Marleen Van Loock werkt al 21 jaar in het restaurant op de campus, en bleef ook binnen Horeservi in dienst. Maar voor de zomer kondigde Horeservi een aanpassing aan van het contract van Marleen aan. Zij werd ontslagen, en zou in plaats van een vast contract met tijdelijke contracten moeten werken van september tot december, januari tot de paasvakantie en van na de paasvakantie tot juni. Zo zou ze dus geen loon meer krijgen in de vakanties.

Vertrouwen kwijt

Na drie weken protest werd een compromis gesloten met de werknemer. Horeservi bood haar een beter contract aan waardoor ze nog steeds op de hogeschool zou kunnen werken. Maar Van Loock is volgens Veto het vertrouwen kwijt in haar werkgever. Daarom stapt ze zelf op.

De initiatiefnemers van het protest en de boycot betreuren het vertrek, maar denken wel bereikt te hebben dat iets gelijkaardigs niet meer gebeurt in de toekomst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen