Het hoofdkantoor van AB InBevin Leuven.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van AB InBevin Leuven. © REUTERS

Aandeel AB InBev 8% lager na halvering dividend

Bierreus Anheuscher-Busch Inbev halveert zijn winstuitkering. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. AB Inbev wil meer geld overhouden om zijn schulden af te bouwen en om verder te investeren in zijn merken.

5 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Christian Alex,we gaan nog blij zijn met PVDA na een volgende federale legislatuur met NVA. Ik heb niet te klagen,maar er zijn veel jonge gezinnen stukken armer geworden onder dit post-Reagan beleid.Te oordelen naar uw reactie zit u er heel warmpjes in?
  • Sara Peeters

    6 jaar geleden
    Ik drink alleen van kleine lokale brouwers hun bier vind ik persoonlijk beter en ambachtelijker gebracht. Bier dat zo blond is is niet normaal vroeger was bier nooit zo blond, het was meer Amber gekleurd nu filteren ze dusdanig om het een ander beeld te geven. En mensen weten gewoon niet beter ze zijn die kleuren ondertussen gewoon, kleine brouwers weten beter en ik heb daar meer respect voor.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Wordt je armer als je maar 1 euro dividend per aandeel krijgt in de plaats van 1,8 euro, Christian Alex. Of is dat de manier van rekenen van de rijken. Die aandelen gaan wel weer omhoog als ze het pintje van de gewone man terug opslaan.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Ik heb daar geen medelijden mee. Tot twee keer toe verhoogde AB Inbev de prijzen van het pintje zonder dat er economische noodzaak was. Het was puur winstbejag. Ze gaven daarrond ook geen verklaring. Het is nu aan de aandeelhouders om aan de beheerraad te laten weten dat dit niet zo gezond is. In ABinbev nu zo " Big to fail"?
  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    We hebben nog geen reactie van de PVDA: met hoeveel miljard 'de rijken' verarmd zijn vandaag.