Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Dit is de snelste manier om een pompoen te schillen én te snijden

Goed GevoelDe herfst, dat betekent niet alleen gezellig warm onder een dekentje kruipen, maar ook weer heerlijke pompoengerechten op het menu toveren. Helaas is het schillen en snijden van een pompoen vaak een hels karwij. Maar met dit eenvoudige trucje wordt het kinderspel.

5 reacties

  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Of je laat het snijden over aan echte mannen. Die meestal de vrouw des huizes is.
  • Rayan El Arami

    6 jaar geleden
    Hokkaido pompoen voor de soep of hartige gerechten. Veel lekkerder dan die afgezaagde butternut. De Hokkaido hoef je ook niet te schillen.
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Een hels karwIJ?
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    Ik snij ze dwars in stukken,een stuk of acht voor een pompoen van 4-5 kg. Dan zet je die stukken goed vlak op een snijplank en snijdt van boven naar beneden een paar millimeters schil eraf met een groot scherp mes. Van boven naar beneden. Helemaal niet moeilijk of lastig.In blokjes en gebruiken wat je nodig hebt. De rest in de diepvriezer.Had een oogst van 7 Rouge Vif d'Etampes en 10 grote Butternut.
  • Marc Schotsmans

    6 jaar geleden
    een microgolfoven zo groot als een pompoen?????!!!!!!