Dieter Nijs
Volledig scherm
PREMIUM
© Dieter Nijs

10.618 laagvliegers per dag: nog nooit zo veel snelheidsovertredingen in ons land

Nog nooit flitste de politie zo veel snelheidsovertreders in ons land als tijdens de eerste zes maanden van dit jaar. Maar liefst 10.618 laagvliegers gingen per dag op de bon of 9 procent meer dan vorig jaar. “Nochtans verlies je aan het volgende rode licht toch de tijd die je won door sneller te rijden”, reageert Stef Willems van verkeersinstituut Vias.

73 reacties

  • Maurits De Nul

    5 jaar geleden
    Vliegen doe je maar vanaf 230km/h
  • Tom Amonski

    5 jaar geleden
    En weer eene die Vlaanderen en Wallonie erbij haalt. Misschien zijn ze in Wallonie iets gediciplineerder, ga daar maar eens als voetganger aan een zebrapad staan, ze zullen stoppen... de eerste niet de tiende
  • dirk govaerts

    5 jaar geleden
    als je je gewoon aan de snelheidsregels houd allemaal , moet de politie ons zogezegde associaal rij gedrag niet bekeuren met 24/7 te staan flitsen en hebben ze wel tijd vrij om andere dingen te doen .We doen het zelf allemaal , maar dat mag nooit gezegd worden . Een betere wereld begint bij jezelf
  • Prisoner 24601

    5 jaar geleden
    Toch raar,als ze tijdswinst berekenen, dan is het op de autostrade 120 vs 140, maar de meeste overtredingen gebeuren wel op de gewestwegen zeggen ze even later. Tussen 30 km per uur en 50 of 70 km per uur zit veel meer procentueel verschil.
  • Phil Duncan

    5 jaar geleden
    En moesten ze ook nog de fietsers en bromfietsen controleren op verlichting en door het rood rijden, door eenrichtingsverkeer rijden waar het niet mag , met 2 of 3 naast elkaar rijden , dan komen we boven de 20.000 per dag .