© sdl/adb

Duitse chemiebedrijf Covestro investeert fors in Antwerpen

Het Duitse chemiebedrijf Covestro (het vroegere Bayer) gaat 300 miljoen euro investeren in zijn fabriek in Antwerpen, met nieuwe jobs tot gevolg. Het bedrijf kondigt wel aan dat er wereldwijd 900 banen sneuvelen in de administratie.

cwil

Covestro wil tegen 2024 een nieuwe MDI-fabriek bouwen in de Amerikaanse staat Texas. MDI is een component die wordt gebruikt in de productie van isolatiemateriaal in de bouwsector. Als ondersteuning van deze capaciteitsverhoging zijn er volgens het bedrijf ook investeringen op komst in andere vestigingen, waaronder in Antwerpen. Covestro maakt in Antwerpen anline, een basisproduct van MDI.

Covestro investeert in de Antwerpse vestiging 300 miljoen euro in de bouw van een nieuwe productie-eenheid voor aniline. Die lijn wordt in 2022 opgestart. Covestro zegt dat ze door deze capaciteitsuitbreiding meer mensen zal aanwerven, maar wil zich nog niet vastpinnen op een vast aantal.

Het Duitse bedrijf dat wereldwijd 16.200 mensen tewerkstelt, wil wel negenhonderd jobs schrappen in de administratie. De vakbonden verwachten dat die ontslagen vooral in het buitenland zullen vallen.

De afgelopen zomer kwam de Antwerpse vestiging van Covestro nog in het nieuws omdat er materialen worden gemaakt die er onder meer voor zorgen dat de wedstrijdbal van het WK hard blijft als er tegen wordt getrapt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER