© Patrick De Roo

Politie-inspecteur naar ziekenhuis na vechtpartij aan Stadspark

In de omgeving van het Stadspark in Antwerpen was donderdagnamiddag heel wat politie-activiteit. De hulpdiensten hadden verschillende oproepen gekregen voor een vechtpartij tussen jongeren in de Quellinstraat.

SaRe

“We kregen de melding van een vijftiental jongeren die met mekaar aan het vechten waren. Ze zouden ook in het bezit zijn van stokken”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De groep is op een gegeven moment uit mekaar gegaan en weggelopen in de richting van onder meer het Stadspark. Naar aanleiding van de beschrijving van een getuige konden we drie personen oppakken in het park. Er droegen ook een aantal sporen die duidelijk naar de betrokkenheid bij een vechtpartij verwezen.”

Bij de vechtpartij raakten twee personen gewond.”Een van de twee is een inspecteur van politie die in burger was tussengekomen. Hij kreeg rake klappen nadat hij zich had kenbaar gemaakt als politieman. Voor hem is een ziekenwagen gekomen. Wat later kregen we nog de melding dat iemand in een school aan de Frankrijklei was binnengekomen. Ook hij werd naar het ziekenhuis overgebracht nadat hij rake klappen gekregen had met een staaf”, aldus Bruyns nog.

Twee van de gearresteerde personen zijn minderjarig, de derde is 23 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER