VTM
Volledig scherm
© VTM

Historisch: Belgische zonnewagen pakt goud in Chili

BinnenlandHet Belgisch Solar Team van de KU Leuven pakt goud op de Carrera Solar Atacama in Chili, de meest extreme zonnewagenrace ter wereld. Ondanks kort na de start even stil te hebben gestaan, is het studententeam erin geslaagd om de concurrentie achter zich te laten. Ze komen als eerste over de eindstreep na 36 uur racen, verdeeld over vijf dagen. In totaal legden ze 2.577 km af door het Andesgebergte en langs de kustlijn van Chili.

53 reacties

  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Goed gedaan, maar de tegenstand was miniem. De enige echte zonnewagen race van betekenis is die in Australië. Daar staan alle toppers aan de start.
  • Erwin Beerens

    6 jaar geleden
    @Willy Slachmuylders, dan zijn ze misschien een beetje laat. Rond juni 2019 zal het nieuwe bedrijf Lightyear in Helmond bij Eindhoven de eerste commerciële zonneauto ter wereld presenteren,
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Gefeliciteerd voor het harde, inteligente werk, super. Nu op naar Australië volgend jaar..
  • Mario Verstraten

    6 jaar geleden
    Er deden maar 4 landen mee. Chili, Bolivia, Colombia en Belgie. Nederland deed niet mee, net als alle andere landen van betekenis.
  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Nu nog auto’s fabriceren ! Er is nog plaats in Antwerpen het vroegere GM dat zou de mop van de eeuw zijn !! Go go Er is geld genoeg onder de mensen op hunne spaarboekje om aandelen te kopen !! Go go