Belga
Volledig scherm
© Belga

Bonden dreigen met acties over privébewaking justitiepaleizen

gerechtDe vakbonden van de openbare diensten pikken het niet dat de overheid overweegt justitiepaleizen ‘s zondags te sluiten of ze te laten bewaken door een privéfirma. Een van de redenen daarvoor is een personeelstekort, luidt het. Op 7 november zitten ACOD, ACV en VSOA rond de tafel. Ze dreigen met acties. 

5 reacties

  • Frans Michel

    5 jaar geleden
    Zij kunnen gemakkelijk 1000euro netto verliezen per jaar m.a.w. hun geld dat zij kunnen gebruiken om aan pensioensparen te doen wordt hen zonder reden afgenomen en betalingsmoeilijkheden voor leningen zoals een kleine wagen om naar het werk te rijden zonder kilometervergoedingen want hun 12 u shiften laat hen ook niet toe om gebruik te maken van het openbaar vervoer tijdens de weekend.
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Als die stakingen kosten meer dan de F35 toestellen.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Daar gaat het de vakbonden om,de zondag premie !! Als ze de bezondere kamers afsluiten met een code,waarom kan er geen privé bewaking die taak opnemen in plaats van de politie?
  • Isabel da Silva

    6 jaar geleden
    Als jullie het allemaal zo goed kunnen , waarom zou er dan privebewaking nodig zijn ? En kunt nog altijd bij die prive solliciteren , de lonen zijn daar veel hoger . Maar ja dat ambtenarenpensioen he ! Ik trek 1800 euro na 44 jaar in de prive .
  • Guido De Smaele

    6 jaar geleden
    Dat die luiaards van de bonden het overnemen in het week-end Zo zouden ze eens iets presteren