Direct naar artikelinhoud
Migratie

Trump stuurt soldaten naar Mexicaanse grens door naderende karavaan migranten

De ‘karavaan’ migranten die op weg is naar de VS.Beeld AP

De Amerikaanse regering stuurt militairen naar de grens met Mexico in verband met de karavaan migranten die op weg is naar de VS. Dit heeft de conservatieve zender Fox News op gezag van "een functionaris" gemeld. President Donald Trump heeft de voorbije dagen wel vaker getweet dat hij plande om soldaten te sturen. 

Het zou gaan om achthonderd soldaten die "logistieke steun" moeten bieden aan de Homeland Security en de Nationale Garde, bijvoorbeeld door te voorzien in tenten en voertuigen. De Homeland Security krijgt aan de zuidelijke grens nu al steun van 2.100 leden van de Nationale Garde, weet Fox. Mogelijk tekent minister van Defensie James Mattis nog vandaag de ontplooiing van de extra mankracht.

President Trump impliceerde in enkele tweets al dat de mogelijkheid bestond dat er soldaten werden uitgestuurd. “Jammer genoeg ziet het ernaar uit dat de Mexicaanse politie en het leger niet in staat zijn om de karavaan richting de zuidelijke grens van de Verenigde Staten te stoppen. [...] Ik heb de grenswacht en het leger ingelicht dat dit een Nationaal Noodgeval is”, schreef Trump op maandag nog.

Twitter bericht wordt geladen...

De karavaan zou volgens CNN ondertussen uit zo’n 7.000 mensen bestaan en is aangekomen in Huixtla, Mexico. Ze bevinden zich nog ruim 1.500 kilometer van de Amerikaanse grens. 

Trump stuurt soldaten naar Mexicaanse grens door naderende karavaan migranten
Beeld AFP