Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Dat kraaien slim zijn wisten we al, maar nu blijken ze ook in staat om zelf gereedschap te bouwen

Kraaien zijn erg intelligente dieren en het is al langer geweten dat ze gereedschappen gebruiken om tot bij hun voedsel te geraken. Nu blijkt echter dat de vogels ook in staat zijn om zelf gereedschappen in elkaar te steken, zo blijkt uit een nieuwe studie. Tot op heden werden dergelijke vaardigheden enkel bij primaten waargenomen.

17 reacties

  • Stef van Dijk

    6 jaar geleden
    We geven onszelf (=de mens) veel te veel krediet, we zijn zo speciaal niet Enige waar we in uitblinken is onze planeet om zeep helpen, geen andere diersoort die zo dom is
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Zo spijtig dat deze mooie mythologische vogel in ons land vogelvrij verklaard is, dwz schadelijk en mag afgeschoten worden. Er zijn er in ons land niet veel meer van over. Hun plaats werd ingenomen door de kauwen.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Voedsel naar zich toehalen door middel van een takje vinden we bij de meest uiteenlopende diersoorten: o.a. apen en vogels (spechtvinken, raven). Het lijkt in het DNA van vele dieren te zitten. Het vingerdiertje met zijn extra lange middelvinger hoeft zelfs geen gereedschap te gebruiken om voedsel uit boomschors te peuteren. En opgepast met experimenten die door wetenschappers opgesteld zijn met een verwachtingspatroon; niet zelden is er sprake van manipulatie en zetjes geven.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    @Miek Dirickx, het aantal merels is door een virus gedecimeerd en daardoor eerder zeldzaam geworden. Niet omdat er ineens meer kraaien, kauwen of eksters rondvliegen. Trouwens, liever wakker worden door geschetter van vogels dan door lawaai van verkeer.
  • Benny Deridder

    6 jaar geleden
    Vandaar de vele kraaien aan IKEA vestigingen.