Bedrijven hebben vorig jaar in België 78.500 werknemers op straat gezet met een opzegvergoeding. Dat zijn 50.000 directe ontslagen minder dan in 2013.
Volledig scherm
Bedrijven hebben vorig jaar in België 78.500 werknemers op straat gezet met een opzegvergoeding. Dat zijn 50.000 directe ontslagen minder dan in 2013. © thinkstock

Aantal directe ontslagen op dieptepunt

Bedrijven hebben vorig jaar in België 78.500 werknemers op straat gezet met een opzegvergoeding. Dat zijn 50.000 directe ontslagen minder dan in 2013. Dat blijkt vandaag uit cijfers die De Tijd opvroeg bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).

8 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Dus alweer een pak werkloze bij ,nieuwe jobs vangen zelfs deze 78500 niet op ,maar Michelleke en de NVA gaan wel komen vertellen dat ze jobs hebben geschapen , volgende jaar mei 2019 zullen we eraan denken hoe goed deze regering wel "was".
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    En aantal buitengepeste werknemers flink gestegen ?
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Fout... door de afschaffing van de proefperiode krijgen net meer mensen korte contracten. Die laat men gewoon aflopen. Daarom minder "directe ontslagen" (die term bestaat niet, het is: ontslag om dringende reden). Is het aantal ontslagen met opzeg ook gedaald?
  • Filiep Lapeire

    6 jaar geleden
    De afschaffing van de proefperiode is een grote stommiteit, de werkgever kan iemand aannemen en wanneer blijkt dat die persoon niet voldoet dan maar betalen om die te vervangen door een andere kandidaat is pure melkerij. Dit is ook de reden waardoor bedrijven meer gaan werken met tijdelijke werkcontracten en moeilijker vaste contracten aanbieden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Krapte op de arbeidsmarkt? Met 400.000 doppers.