Wang Jianlin, voorzitter van de Chinese Wanda Group.
Volledig scherm
Wang Jianlin, voorzitter van de Chinese Wanda Group. © AFP

Vermogen dollarmiljardairs steeg nooit zo fors tot recordbedrag

De dollarmiljardairs over de hele wereld worden steeds rijker. Dankzij onder meer goede beursprestaties, stijgende vastgoedprijzen en de economische groei steeg het vermogen van 's werelds rijksten in 2017 met 19 procent tot het recordbedrag van 8.900 miljard dollar (7.829 miljard euro), zo blijkt uit een studie van de Zwitserse bank UBS en het consultancykantoor PwC. 

17 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    De lage rente heeft van de vastgoedmarkt een zeepbel gemaakt, maar een rentestijging zou de al stagnerende economie verder afremmen en de overheidsschuld verder in het rood duwen. Ik voorspel een catastrofale terugval. Vele euromiljonairs in ons land zie ik morgen als straatarm. Wie zich niet indekt door goud(mijnen) of beleggingen in vreemde valuta’s, zal het zich beklagen. Mijd cryptomunten!
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Jokke,feit is dat politici zoals De Wever en andere NVA-militanten geliefd zijn bij zakenlui die NVA veel campagnegeld toestoppen om zoveel mogelijk stemmen te ronselen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ondanks het kapitalisme heeft 58% van de wereldbevolking zich uit de extreme armoede kunnen werken. Ondertussen neemt de ongelijkheid en de armoede in de wereld terug toe. Wat je verkondigt, Dimitri Mostrey, is verder gewoon neoliberale prietpraat. Het verhaal van de extra kruimels die van de tafel vallen. Maar deze die genoegen moeten nemen met die schaarse kruimels moeten wel eerst de taart voor de rijken bakken.
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Staar u niet blind op de miljardairs. Kapitalisme heeft, volgens de VN, 58% van de wereldbevolking uit de armoede gelicht in 21 jaar tijd. Ze kunnen hun gezin voeden en hun kinderen naar school sturen. Vooral Aziatische landen hebben er voordeel mee gedaan. Als het water stijgt, stijgen alle boten mee. Zo werkt het. Er zal altijd armoede zijn. Het wordt minder dramatisch.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Ja dat is wat Nva en Opvld bedoelen met armoede bestrijding.