REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Het tragische verhaal achter Harry’s knuffel met Gwen op Sydney Harbour Bridge: “Alsof ik met oude vriend babbelde”

Een foto van prins Harry in innige omhelzing op de Sydney Harbour Bridge ging afgelopen week de wereld rond. Het is niet zijn lieftallige Amerikaanse vrouw Meghan Markle die hij knuffelt, maar de Australische Gwen Cherne, ambassadrice van de Invictus Games. Het blijkt nu een mooi gebaar van troost van Harry te zijn voor Gwen, die vorig jaar haar echtgenoot en voormalige elitesoldaat, Peter, verloor.

15 reacties

  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    lief van hem, een aangenaam persoon...
  • Rik Hofman

    6 jaar geleden
    Wat een fijne persoonlijkheid
  • christianne bruyland

    6 jaar geleden
    als geen ander kent hij de risico's van het beroep en spijtig genoeg heeft hij al heel wat meegemaakt, waar iedereen beter van gespaard blijft, een heel mooie geste dat hij tijd vrijmaakte voor het verhaal te aanhoren
  • Gerd Peeters

    6 jaar geleden
    Echt de zoon van zijn moeder, die was ook zo begaan met de gewone mens, blijf zoals je bent Harry!
  • Jurgen Vermaut

    6 jaar geleden
    Deze Prins slaagt er telkens in om in mijn achting te stijgen. Dit soort figuur missen we in ons afgelikte, droge, poppenkast van een Belgisch koningshuis. Je zou er zowaar minder republikeins van worden. Zou...
  1. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpselen en een groot mes”
    PREMIUM
    3

    Amerikaan­se basketbal­ster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpse­len en een groot mes”

    Brittney Griner (33), de Amerikaanse basketbalspeelster die in 2022 negen maanden in een Russische cel werd opgesloten omdat ze betrapt was op het bezit van cannabisolie, deelt voor het eerst haar ervaringen. In een interview met tv-zender ABC getuigt ze dat ze tijdens haar gevangenschap zelfmoord heeft overwogen. Die mogelijkheid had ze ook, want in haar cel vond ze al op de eerste dag een groot mes. Dit is haar verhaal, gebaseerd op dagboeknotities die ze opschreef in de marges van een sudoku-boekje en een bijbel die ze bij had.
  2. Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”
    PREMIUM

    Hebben wetenschap­pers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaan­doe­ning kan veroorza­ken”

    Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies? HLN Wetenschapsanalist Martijn Peters licht toe.