© Gil Plaquet

Rechter tegen jaloerse man die vriendin gebroken neus sloeg: “Als ze je lief afpakken, neem dan een ander hé”

Een twintiger uit Mechelen heeft zijn vriendin hard aangepakt omdat hij vermoedde dat ze hem bedroog met iemand anders. Het slachtoffer liep een gebroken neus op. De dader hangt acht maanden effectief boven het hoofd.

LDN

De politie moest in juli 2017 omstreeks 4u30 uitrukken naar een appartementsgebouw in de Koningin Astridlaan in Mechelen. De 25-jarige Fouad Y., was er zijn toenmalige vriendin in elkaar aan het slaan. “Niet zomaar een paar kletsen heeft mijn cliënte moeten incasseren. Vanop straat hoorden de agenten hoe hij haar op de vierde verdieping aan het slaan was”, zegt haar raadsman Dieter Van Hemelrijck.

Toen de politie aan het flatgebouw stopte, hing het slachtoffer met haar hoofd over de balustrade van het terras van hun appartement. “Mijn cliënte heeft daar zware slagen gekregen. In het politieverslag staat het te lezen: ‘het hevig bloedend slachtoffer werd er aangetroffen op de grond’. Later zou blijken dat ze bij het incident haar neus had gebroken. Wij vragen een materiële- en morele schadevergoeding van 1.000 euro”, besloot de raadsman zijn pleidooi.

Klets op wang

Beklaagde Y. ontkende de feiten niet. “Ik heb haar een klets op haar wang willen geven, en had dus geenszins de bedoeling om haar op de neus te slaan”, zei Y.

Rechter Suzy Vanhoonacker vond het allemaal nogal straf. “De aanleiding voor de feiten was een bericht op Facebook tussen de jonge vrouw en een vriendin. Je vermoedde dat jouw vriendin je bedroog, wat later niet zo was. En dan? Als ze je lief afpakken, neem dan een ander hé, maar zo’n geweld pleeg je niet op een vrouw”, gaf de rechter nog mee.

De advocaat van Y. vroeg een straf met probatie-voorwaarden. “Mijn cliënt is door het lint gegaan toen hij dacht dat zijn vriendin hem had bedrogen. Dat is een menselijke reactie”, zei de strafpleiter.

Het parket vroeg naast de celstraf van acht maanden ook een boete van 800 euro.

Vonnis op 21 november.