De Amerikaanse president Donald Trump met de Chinese president Xi Jinping
Volledig scherm
PREMIUM
De Amerikaanse president Donald Trump met de Chinese president Xi Jinping © EPA

Als Donald Trump met zijn vrienden belt, luisteren Chinese en Russische spionnen mee. Zo gaan ze te werk

de VolkskrantChinese en Russische spionnen luisteren de Amerikaanse president Trump af als die met zijn onbeveiligde iPhone vrienden belt. Volgens inlichtingenrapporten wordt de verkregen informatie gebruikt om het Amerikaanse beleid te beïnvloeden, zo meldt The New York Times. Trump ontkent het ‘lange en saaie’ verhaal en zegt dat hij alleen overheidstelefoons gebruikt. Hoe gaan ze te werk? Kan hij zich daartegen beschermen? Overdrijven de Amerikaanse diensten? Of zijn er nog andere methodes? 

5 reacties

  • ivan de ridder

    6 jaar geleden
    De Amerikanen kunnen op hun beide oren slapen, hun president aka het stabiele genie heeft toch geen coherente informatie te delen. De Chinezen en Russen luisteren vooral mee om nog eens goed te kunnen lachen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    inplaats van de ganse wereld op te roepen ga naar brussel in de wetstraat en zeg daar tegen jullie groene of rode michel met of zonder filter ,dat zen ze zijn vriendje aan het afluisteren zijn,als hij geen vlaams moest verstaan doe het in het waals of engels met baard op
  • André Decrock

    6 jaar geleden
    En als Merkel belt met haar GSM luisteren de Amerikanen mee, waar is het verschil ? , buiten het feit dat de Amerikanen en Duitsers (zogezegd) vrienden zijn !
  • Hubert Wouters

    6 jaar geleden
    De domste jongetjes geloven alles wanneer het maar zot genoeg is. In de VS hebben ze momenteel zo'n zot in White House zitten.
  • Jeroen Beckers

    6 jaar geleden
    Met een pak voorsprong de idiootste en meest zelfingenomen president ooit. Het ergste is dat net deze eigenschappen zo aantrekkelijk zijn voor z'n aanhang. Niet toevallig meestal de domste jongetjes van de klas.