Liesbeth Homans.
Volledig scherm
Liesbeth Homans. © Photo News

“Familie van N-VA’er”: gouverneurspost verzandt in partijpolitieke spelletjes

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) is niet van plan een nieuwe kandidaat-gouverneur voor Oost-Vlaanderen voor te dragen. Wim Leerman kwam als beste uit het assessment, maar botste op een veto van Open Vld, onder meer omdat hij familie is van N-VA’er Sander Loones. “De tante van Wim Leerman is Martine Lesaffre, lijstduwer van Open Vld in Oostende”, countert Homans.

89 reacties

  • marc tamar

    5 jaar geleden
    Misschien 1 gouverneur en 5 vice gouverneurs benoemen voor Oost Vlaanderen dan zijn er veel mandaten.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    André Herbots, er zijn gelukkig meer mensen die sch**t hebben aan politiek, dan sukkels die zich geroepen voelen om deze bloedzuigers van politici te verheerlijken. Uw verafgoding voor N(V)-Blabla is bekend ook al zeggen ze soms de volgende dag het tegenovergestelde. Vele mensen houden zich dan ook bezig met belangrijke zaken in het leven, kunnen wel zelfstandig nadenken en hebben geen goeroe nodig.
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    NVA en vet betaald postjes weinig "kracht der verandering" in deze. Ooit nog iemand gehoord hoe NVA gepensioneerde journalist Jan Becaus het stelt als vet betaalde senator? Weet iemand of hij zijn riante loon van 6000 euro netto op krijgt met niks doen? En hoe veel zal zijn uiteindelijk pensioen bedragen? NVA ? Ik denk het niet.
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    Iedere Belg heeft toch een politieke voorkeur.Neutrale mensen bestaan niet. Ofwel heb je een voorkeur voor geel, blauw, groen, olijf, purper,rood, enz...
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    Rosanne Vandaele, inderdaad de N-VA wil de provincies afschaffen maar de andere partijen waren er niet voor te vinden, door toedoen van de N-VA zijn de provincies wel al gehalveerd.Maar zolang ze bestaan moet de N-VA het spel meespelen. AKKOORD Rosanneke.