Kopman van Forza Ninove Guy d'haeseleer (R) tijdens de viering van de verkiezingswinst in Ninove.
Volledig scherm
Kopman van Forza Ninove Guy d'haeseleer (R) tijdens de viering van de verkiezingswinst in Ninove. © Bas Bogaerts

Forza Ninove moet op zoek naar twee overlopers om meerderheid te krijgen

In Ninove moet Forza Ninove op zoek naar overlopers als het aan een meerderheid wil komen om te besturen. De partij van lijsttrekker en Vlaams-Belangparlementslid Guy D’haeseleer kwam op 14 oktober als grootste uit de stembusgang, maar heeft twee gemeenteraadsleden te weinig voor een meerderheid.

63 reacties

  • John Doe

    6 jaar geleden
    Mohammed ... ??? De immigranten in Ninove zijn niet van het type dat u denkt.
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Mohammed voelt zich niet meer thuis, dat kan erg zijn maar dat inwoners die er heel hun leven hebben geleefd en gewerkt zich ook niet meer thuis voelen vind ik nog erger.
  • Herwig Laenen

    6 jaar geleden
    Je mag je dromen niet voor werkelijkheid houden. In 2012 werd in Kortrijk de Cd&V, die met 15 van de 41 zetels veruit de grootste partij was gewipt door een coalitie met Vincent van Quickenborne als burgemeester. Met de jongste verkiezingen haalde het Team van de Burgemeester 15 zetels en zakte de CD&V naar 7. De meeste mensen stemmen dus niet uit racune, maar beoordelen het gevoerde beleid.
  • Herwig Laenen

    6 jaar geleden
    Elk raadslid van zowel meerderheid als oppositid kan de gemeenteraad samenroepen als hij gesteund wordt door een derde van de raadsleden. Elk raadslid kan ook punten op de agenda plaatsen. Als Forza Ninove het spel zo wil spelen als iemand suggereert krijgen ze gegarandeerd een koekje van eigen deeg. Trouwens een gemeenteraad is geen parlement en de raadsleden zijn zelden afwezig.
  • Herwig Laenen

    6 jaar geleden
    Democratie is de helft plus één, want dan is de meerderheid van de kiezers vertegenwoordigd in het bestuur. Er is geen enkele reden waarom de grootste partij in het bestuur moet zitten, tenzij ze met een volstrekte meerderheid op haar eentje de meerderheid van de kiezers vertegenwoordigt.