Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Je kan écht sterker uit een depressie komen en wetenschappers willen geheim daarachter doorgronden

WetenschapHet wordt vaak voorgesteld als een chronische en hopeloze aandoening, waar je moeilijk vanaf komt en makkelijk in hervalt: een depressie. Wie erin verzeilt, is een vogel voor de kat. Maar niets blijkt minder waar. Onderzoek heeft aangetoond dat 10 procent van de patiënten er zelfs sterker uitkomt dan ooit tevoren. En wetenschappers willen nu achterhalen wat hun geheim is.

6 reacties

  • Karlien Guldemont

    5 jaar geleden
    Ikzelf heb ook jaren enorm diep gezeten, maar ik ben er -dankzij een gerichte, dagelijkse therapie- bovenop gekomen. Een jaar lang heel hard gewerkt. En dat mag je letterlijk nemen. Gewerkt. De angst om te hervallen blijft, maar inderdaad: ik ben heel gelukkig nu. Het is heel moeilijk om de juiste -een aanpak die voor jou werkt- behandeling te vinden. En dan hebben we het nog niet eens over de ellenlange wachtlijsten. Aan iedereen die ermee kampt: praat erover. Je bent niet alleen!
  • Sootje Khamouli

    6 jaar geleden
    Ik zat heel diep en ik ben Uit het dal geklommen. En ben inderdaad heel gelukkig nu
  • Robert Tijsmans

    6 jaar geleden
    Psychologie is geen wetenschap.
  • Freddy Madou

    6 jaar geleden
    Dat klopt na 3 jaar zware depressie ben ik er veel sterker op geworden niemand zal mij nog de les moeten spellen , en dit is nu al 30 jaar zo en ik leefde nog lang en gelukkig.
  • fred vanhove

    6 jaar geleden
    Wie echt last heeft van depressies en niet van zogenaamde depressieve gevoelens moet daar mee leren leven. Dat geneest nooit.