De Nederlandse ontruimde het tentenkamp vandaag.
Volledig scherm
De Nederlandse ontruimde het tentenkamp vandaag. © ANP

Politie ontdekt tentenkamp met illegale migranten vlak bij Belgische grens

BuitenlandDe politie heeft in de buurt van het Nederlandse Bladel een tentenkamp met illegale vluchtelingen ontruimd. Het stond langs de snelweg A67, vlak bij de Belgische grens - aan de Belgische kant is dat de E34. In de zes tenten zaten 28 volwassenen en tien kinderen. Zij zijn naar een asielzoekerscentrum in Budel gebracht.

30 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ivon Merc : ben het met u eens. Maar ik denk verder : waarom zijn die oorlogen er ? Omdat er geen toekomstperspectieven zijn, een chronisch gebrek aan degelijk onderwijs en gezondheidszorg. Waarom ? Omdat een elite geen greintje in zit met zijn analfabete bevolking. En met zo'n gasten doen we deals en ontmoeten ze op Davos of elders om onze slag te slaan en uit te blinken bij mensen zoals u en ik!
  • Yvonne Mercier

    5 jaar geleden
    Tijd dat de oorlogen stoppen, dat de mensen niet meer hoeven te vluchten en met een veilig gevoel weer naar hun land kunnen
  • Rudi Vanhelmont

    5 jaar geleden
    @sadrien: als ze in Engeland geraken en via via 1 dag kunnen werken ( zelfs zonder papieren is dat daar mogelijk) dan hebben ze recht op een uitkering van om en bij de 300 pond per week!! Dat is de enige reden...
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    @ Sandrien M. Je hebt geen reportage nodig om te weten dat de vluchtelingen die de UK binnen geraken verdwijnen in de illegaliteit, gaan moeten werken tegen een hongerloon en gaan leven in erbarmelijke omstandigheden. Als je in handen van het criminele milieu beland is het overal ter wereld hetzelfde. De slavernij of prostitutie.
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Wat is er mensonterend aan een tent. Ten eerste doen ze dit vrijwillig. Ten tweede is wildkamperen illegaal en moeten ze een boete krijgen. En ten laatste horen ze hier niet thuis en moeten ze ASAP afgevoerd worden naar land van herkomst.
  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.