Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

Groenestroomcertificaten dreigen te wegen op staatsschuld

staatsschuldHet ziet ernaar uit dat de kost voor de groenestroomcertificaten mee in rekening moet worden gebracht van de staatsschuld. Dat schrijft La Libre Belgique op basis van het advies van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR), dat binnenkort zal worden overgemaakt aan Waals minister van Energie Jean-Luc Crucke. Maar volgens die laatste moet het debat hierover op Europees niveau gevoerd worden.

65 reacties

  • Marc Puystiens

    6 jaar geleden
    Hoe? Betalen mensen zonder zonnepanelen deze dan al niet terug? Waar is dat geld dan?
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Die certificaten moet men rangschikken onder de rommelkredieten. Ze zijn er massaal en wegen op de staatsbegroting. De regering zit er mee in de maag en ze wordt er door geplaagd, indentiek gelijk de rommelkredieten van 2008 die de banken. vloerden.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Testaankoop heeft een petitie opgestart tegen de digitale meter,in Frankrijk verzetten zich ganse dorpen tegen dat onrecht ons opgedrongen.Tij d voor reactie voor het te laat is.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Die nieuwe windmolenparken en de andere Hutsen lopen weg met miljoenen.Resultaat de kleine man betaalt het gelag,via de digitale meter.Alle manieren zijn goed om de goedwillige belastingbetaler te pluimen nietwaar?
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Dank zij zonnepanelen moeten velen niet direct denken aan een tekort aan stroom ,hoofdzaak is dat de zonnepanelen kunnen gekoppeld worden aan batterijen die de stroom niet op de lijn brengt maar opgeslagen wordt voor eigen gebruik .Zelf heb ik daar niets mee te maken,ik heb geen zonnepanelen en ook geen zorgen ,ik betaal enkel mijn verbruik en de vergoeding van al diegenen die hun zakken vullen .