Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © iStock

DELA neemt ongevraagd vingerafdrukken van overledenen

In Nederland ligt uitvaartverzorger DELA onder vuur nadat uitkwam dat ze zonder toestemming vingerafdrukken van de overledenen nemen. Deze gebruiken ze vervolgens voor commerciële doeleinden.

21 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Daar valt iets tegen te doen, Edmond Dillien. Je I-phone beveiligen met je eigen vingerafdruk.
  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    Met die vingerafdruk kunnen ze daar dan niet in ieder toestel dat zoals een I-phone daarmee beveiligd is, inbreken? Dit is iets dat volgens mij niet 100% koosjer is.
  • Freddy Madou

    6 jaar geleden
    Begrafenis ondernemers zijn Clowns en grote acteurs zolang de kassa maar goed draait , ze wenen mee als u verdrietig bent maar lachen ook éénmaal als u buiten bent zeker weten, ik zeg altijd een begrafenis maak je zelf zo duur als je zelf wilt en geen 1 begrafenis ondernemer zal mij meer doen betalen hoe ook zij hun show opvoeren.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Voor het geval er eentje uit het hiernamaals zou ontsnappen???
  • Frank Vermeesch

    6 jaar geleden
    een vingerafdruk als nagedachtenis van een dierbare???? wat nog ??? is een foto niet meer voldoende of is dat te goedkoop in de ogen van die aanstellers. belachelijk, maar als die mensen hun rouwperiode daarmee kunnen afsluiten ja wie ben ik om daarover te oordelen. ps misschien is een DNA staal ook wel mooi om in te lijsten