Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Sekstoerisme met minderjarigen in de Dominicaanse Republiek (en 4 andere tv-tips)

Rudi Vranckx.Beeld © VRT - Charlie De Keersmaecker

Een kostuumdrama, een historische actiefilm en een grappige familiefilm, aan variatie geen gebrek vanavond. En voor wie het wat serieuzer mag: Vranckx werpt een blik in de wereld van sekstoerisme met minderjarigen in de Dominicaanse Republiek.

Vranckx

Rudi Vranckx richt zich vanavond tot de Dominicaanse Republiek. De bestemming is niet alleen populair bij zonnekloppers, maar ook bij sekstoeristen. Minderjarige meisjes verkopen er hun lichaam aan oude rijke mannen om te kunnen overleven. En hoewel seks met een minderjarige illegaal is in het land, knijpt de overheid nog vaak een oogje dicht.

Om 20.05 uur op Canvas

Vanity Fair

Liefhebbers van kostuumdrama’s zappen best naar NPO2 vanavond. Daar staat Vanity Fair geprogrammeerd, een adaptatie van de gelijknamige roman uit 1846. We volgen personage Becky Sharp die het niet naar haar zin heeft in een instituut voor dames. Ze wordt tegen haar zin naar Hampshire gestuurd om als gouvernante te gaan werken, maar is vastbesloten om haar leven een andere wending te geven.

Om 20.25 uur op NPO2.

Ben-Hur

Vanavond krijgt u niet de drie uur durende filmklassieker uit 1959, maar wel een moderne versie van twee jaar terug. In deze historische avonturenfilm wordt een Joodse prins valselijk beschuldigd van verraad door zijn geadopteerde broer, een Romeins legerofficier. De prins verliest zijn titel, wordt gescheiden van zijn vrouw en verkocht als slaaf. Jaren later keert hij terug naar zijn vaderland, op zoek naar wraak.

Om 20.25 uur op Vier.

Kon-Tiki

De Noorse wetenschapper en avonturier Thor Heyerdahl begint op 28 april 1947 met vijf onervaren bemanningsleden op een houten vlot aan een tocht van Peru naar Polynesië. Heyerdahl wil bewijzen dat inwoners van Zuid-Amerika duizend jaar eerder de Grote Oceaan hebben overgestoken naar Azië, en niet omgekeerd. Deze Europese avonturenfilm baseert zich op een waargebeurd verhaal en haalde in 2013 een Oscarnominatie binnen voor ‘Beste Buitenlandse Film’.

Om 21.20 uur op Eén.

Mr. Popper’s Penguins

In deze Amerikaanse komedie speelt comedy-icoon Jim Carrey de rol van Mr. Popper, een succesvolle zakenman uit New York met weinig tijd om handen voor zijn kinderen. Maar wanneer hij plots zes springlevende pinguïns erft van zijn eigen vader, wordt Mr. Poppers hele leven overhoopgegooid. Een film voor de hele familie.

Om 21.45 uur op VTM.