© REUTERS

OPROEP. Staking Aviapartner: gestrande reizigers mogen nog altijd niet aan bagage, ondanks hulp van werkwillige medewerkers

Terwijl het overleg nog aan de gang is, probeert de directie van Aviapartner een oplossing te vinden voor gestrande reizigers in Brussels Airport. Werkwillige medewerkers zijn bereid om de bagages van deze reizigers uit de vliegtuigen te halen, maar botsen tegen onwillige vakbonden.

kops

Sinds de aanvang van de wilde stakingsactie op donderdag, staan er meer dan 10 vliegtuigen van 8 verschillende luchtvaartmaatschappijen aan de grond. De meeste vliegtuigen zijn nog steeds geladen met bagage van aankomende of vertrekkende passagiers.

De meerderheid van deze passagiers is buitenlands en dient bijgevolg in hotels of op de luchthaven te overnachten. Deze passagiers, waaronder heel wat gezinnen met jonge kinderen en mensen op leeftijd, kunnen niet aan hun bagage. Ze hebben bijgevolg geen vervangkledij en geraken niet aan de noodzakelijke middelen in hun koffers, zoals o.a. medicatie.

Een aantal werkwillige Aviapartner medewerkers is bereid om deze vliegtuigen af te handelen. De directie heeft dan ook meermaals voorgesteld aan de vakbondsafgevaardigden om, uit humanitaire overwegingen, toe te laten deze vliegtuigen af te laden en te laten vertrekken. En dit zonder passagiers of nieuwe bagage aan boord.

Het antwoord van de vakbonden op deze vraag was echter negatief, wat Aviapartner ten zeerste betreurt.

OPROEP. Ondervindt u problemen door de staking bij Aviapartner? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker niet uw naam en telefoonnummer in de mail te vermelden.

LEES OOK. Kostuum bruidegom niet op tijd voor trouw in Barcelona door staking Aviapartner

LEES OOK. Wat zijn de rechten van reizigers die slachtoffer zijn van de staking bij Aviapartner?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer