Een lid van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).
Volledig scherm
Een lid van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). © Photo News

“IS doodt zeker 41 Syrisch-Koerdische strijders”

BuitenlandMinstens 41 leden van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), een coalitie van Koerdische en Arabische strijders die gesteund worden door Washington, zijn gedood bij een tegenaanval van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in het oosten van Syrië. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR).

4 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Is mocht afdruipen na het beleg ten Zuiden van Damascus het kamp Yardouc, met bussen en wapens afgevoerd naar het gebied ten Oosten van Syrië vlakbij de Turkse grens. Vandaar konden ze het nieuwe offensief starten. Het spel begint opnieuw, want ze hebben gijzelaars genomen uit het dichtstbijzijnde vluchtelingenkamp.
  • billy brenders

    6 jaar geleden
    Mustafa spreekt Nederlands en is waarschijnlijk hier geboren maar noemt zijn eigen dus niet een westerling ? Hm
  • Mustafa Weinbaum

    6 jaar geleden
    Het SDF kan IS niet verslaan, omdat beide groepen eigenlijk door dezelfde achterban wordt bewapend en gefinancierd, zij het respectievelijk Westers en anderzijds door de Westerse bondgenoot Saoedi-Arabië en haar soennitisch conglomeraat der Golfstaten. Of hoe dacht u dat IS, dat eigenlijk wordt verfoeid door de hele wereld, toch maar jaaaààren kan blijven oorlog voeren?! De naïviteit van de Westerlingen hierin is eindeloos.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    En dat met de stille steun van Erdogan die de spreuk toepast:"uw vijand is mijn vriend !