© Photo News

45 gewonden bij relletjes tijdens duel tussen Dortmund en Hertha Berlijn

De wedstrijd tussen leider Borussia Dortmund en Hertha Berlijn (2-2) werd zaterdagnamiddag overschaduwd door supportersgeweld. Daarbij raakten zo’n 45 mensen gewond.

Enkele minuten na de aftrap raakten Berlijn-fans in de noordtribune van het Westfahlenstadion slaags met de politie. Volgens die laatste zouden de hooligans de ordediensten gewapend met afgebroken vlaggenstokken te lijf zijn gegaan. Ook zouden de supporters vuistslagen hebben uitgedeeld. Daarbij zou één politieagente gewond zijn geraakt.

Daarnaast zouden gemaskerde Berlijn-fans ook rookbommen en Bengaals vuur hebben afgestoken. Tien voetbalfans meldden zich met problemen aan de luchtwegen. Tijdens de rust breidden de gevechten zich uit naar de toiletten. Twee sanitaire voorzieningen werden volledig vernield. De hooligans vielen vervolgens de agenten aan met stukgeslagen keramiek en toiletdeuren. Daarbij raakten vier agenten lichtgewond.

Hertha Berlijn veroordeelde inmiddels de daden van zijn supporters in een communiqué op de website. De club belooft ook er alles aan te doen om de verantwoordelijken te identificeren.

© Photo News

© Photo News

© AFP

© EPA-EFE

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer